Træn hjemme med dit eget fitnessrum

27 december 2020 Astrid Pedersen

Drømmer du om at side et par kilo efter jul, men orker du ikke fitness centrene og al den stress og ståhej som ofte hersker sådan et sted? Så kan du overveje at bygge et fitnessrum hjemme i dit eget hus.

Hvordan bygger jeg et fitnessrum?

Det kræver ikke det store at bygge et fitnessrum. Du behøver for så vidt ikke at bygge noget som helst om, blot du har et rum af en vis størrelse til din rådighed. Det kan for eksempel være et fraflyttet børneværelse eller et hobbyrum som kan konverteres til fitnessrum.

Helt ideelt er det hvis dit hus er udrustet med en fuld opvarmet og ventileret kælder, som er godkendt til beboelse. Denne kan nemlig med stor fordel rumme dine fitness redskaber. Kældergulve er som regel belagt med cement eller beton. Dette betyder at du uden problemer kan installere større fitness maskiner eller have tunge kettle bells, dumb bells og vægt skiver liggende uden at bekymre dig om hvorvidt gulvet bliver beskadiget.

I kælderen har du fred og ro fra hverdagens distraktioner, og kan måske endda høre høj musik uden at forstyrre husets øvrige beboere. Og så længe dit fitnessrum kan luftes ud ved hjælp af et vindue eller en ventilations kanal risikerer du ikke kondens og der af følgende fugt skader eller skimmelsvamp.

Hvad skal mit fitnessrum indeholde?

Du bør investere i en maskine som kan træne alle muskler i hele kroppen, for eksempel en crosstrainer eller en romaskine. En sådan maskine kan bruges til opvarmning og cardio træning, og kan sagtens anvendes flere gange om dagen. Der ud over kan du med stor fordel satse på frie vægte, for eksempel dumb bells og kettle bells, som har uendeligt mange anvendelses muligheder.

Læs mere om hvorledes du kan indrette dit helt eget fitnessrum på husblog.dk

Flere Nyheder