Køb af sommerhus med hjælp fra en boligadvokat

10 december 2020 Lotte Hindsberg

Går du eller I med en drøm om at købe et sommerhus, kan I ligesom ved et hvilket som helst boligkøb kontakte en boligadvokat og få råd og vejledning igennem alle boligkøbets faser. Selvom det “kun” er et sommerhus, kan der være lige så mange udfordringer ved købet, som med et helårshus.

De fleste boligadvokater har en pakke, hvor de med god rabat tilbyder deres ydelser. Fra når i går i banken til skødet er tinglyst. Det er selvfølgelig også muligt, kun at købe dele af pakken. Alt efter behov. Det kunne f.eks. være en boligadvokat i Randers.

Lokalplaner

Et af de områder der kan være interessant at undersøge er om der er planer om helårsstatus. Eller om du kun må bruge sommerhuset dele af året og skal have folkeregisteradresse et andet sted. Det er noget du selv kan undersøge, men du kan også spare meget tid og dermed penge ved at lade din boligadvokat undersøge, hvad der er af planer.

Det kan også være planer der drejer sig om udlejning. Mange som køber et sommerhus har overvejet om sommerhuset skal udlejes i perioder, hvor de ikke selv skal bruge det. Det er med til at finansierer købet. 

Gennemlæsning af dokumenter

Når man køber en bolig er der et væld af dokumenter som skal nærlæses. Det er igen noget du selv kan, men det er også muligt at lade din boligadvokat læse dem. Han har erfaringen og ved hvad han skal kigge efter. Også ting der kan være medvirkende til at du har mulighed for at forhandle en bedre pris.

Det kan også være ting som er vigtigt at få med i en købsaftale, som på sigt sikre dig, hvis der skulle vise sig fejl, som kan være dyre at få udbedret senere. Husk at din boligadvokat skal godkende købsaftalen.

Flere Nyheder