Knyt nærmere bånd sammen på lejrskole

07 oktober 2019 Anders Lundtang Hansen
Knyt nærmere bånd sammen på lejrskole

For rigtige mange børn i folkeskolen er det at komme på lejrskole noget, som der bliver set frem til med længsel.

Allerede når man finder ud af, hvad det går ud på, så glæder man sig, og selvom man måske kommer lidt fra det igen, så muntres man op ved tanken om, når lejskolen begynder at nærme sig, når der bare bliver nævnt en smule om det lærernes side.

Og dette er med god grund, for det er for mange børn den første oplevelse, hvor de skal langt væk fra deres forældre og på mange måder klare sig sig selv, uden de er tilstede til at pusle omkring dem.

Forældrene overlader teknisk set også deres børn til nogle personer, som de vælger at lægge stor tillid til, og det er da heldigvis også blevet opbygget over mange år, men derfor kan man ikke komme udenom som forældre, at det kan føles lidt hårdt at skulle undvære ens barn eller unger for første gang på den måde.

Man bliver lidt ængstelig, specielt moderen, og den første nat kan man næsten ikke sove, og det hjælper ikke så meget, at man har moderne teknologi at kommunikere med, for ofte får børnene besked på at klare sig uden dette – og de skal da også sove på et tidspunkt.

Men for børnene skal de også lære at klare sig selv på hele dage, for selvom underviserne er der lige i nærheden, så skal de unge mennesker stå på eget ansvar for første gang på mange områder.

Og nogle gange tager man endda langt væk, så man ikke bare lige nemt kan komme hjem til forældrene igen, hvorfor man tager på lejrskole på Bornholm.

Børnene lærer at holde stedet rent, de skal selv tage opvasken, fordele tjanser mellem sig, overholde dette, lave mad og meget mere.

Mange børn viser sig da også at være vokset med opgaven, når de først er kommet hjem igen.

Flere Nyheder