Hvordan udføres professionel lækagesporing?

21 juli 2020 Astrid Pedersen

Det er i sagens natur ikke den nemmeste opgave at spore en lækage i et skjult rør system med mindre man selvfølgelig har det rette udstyr og benytter sig af moderne hjælpemidler og metoder.

Når du vælger at lade en professionelt termografi og inspektions virksomhed forestå sporing af lækager i dine installationer kan flere forskellige metoder tages i anvendelse. Med isotopvæske får du den mest nøjagtige metode til lækagesporing. Isotop sporing foretages ved hjælp af den radioaktive isotop Brom82, som har en sporings nøjagtighed inden for 10 centimeter fra selve lækage stedet.

Du behøver ikke at være nervøs for sundhedsmæssige implikationer ved anvendelse af Brom82, som er godkendt af Sundhedsstyrelsen til lækagesporing i brugsvands rør og varmerør. Du bør dog sikre dig at det firma du benytter i forbindelse med lækagesporing er certificeret til anvendelse af isotopvæske.

Lækagesporing kan også foretages ved hjælp af sporegas. I denne forbindelse anvendes formier gas som ikke er giftigt. Denne metode er billigere end isotop sporing og samtidig ikke nær så effektiv. Dog kan man ved hjælp af sporegas lokalisere en lækage inden for cirka 50 – 100 centimeter fra lækagens udspring.

Der ud over anvendes sporegas i forbindelse med lækagesporing ved rør i jorden da isotopvæske ikke længere kan måles ved dybder på over 40 centimeter. En sidste mulighed er sporing ved hjælp af termografi udstyr. Her sker sporingen på baggrund af temperatur forskelle.

Hvem kan hjælpe med lækagesporing i Århus?

Århus Termografi & Inspektion ApS kan ved hjælp af enten isotopvæske, sporegas eller termografi udstyr hjælpe dig med at identificere lækage i skjulte rør installationer. Århus Termografi & Inspektion ApS har mange års erfaring inden for lækagesporing og kan med sikkerhed hjælpe dig med at spore lækager i dine installationer uanset om der er tale om fjernvarmerør, centralvarmerør, brugsvandsrør i huse, brugsvandsrør i jorden eller jordvarmerør.

Læs mere på http://www.aarhus-termografi.dk/lkagesporing 

Flere Nyheder