Gode farver til soveværelset

21 oktober 2020 Camilla Skøtt

Skal du beholde den hvide farve, der garanteret dominerer hele dit hjem, eller kan du med fordel komme lidt farve på væggene i soveværelset? Det er selvfølgelig en smagssag, men videnskaben har også et bud på svaret til det spørgsmål – læs med, og få det her.

Inden vi kaster os ud i en forklaring om, hvilken farve du med fordel kan vælge til soveværelset, kan vi fortælle, at fakta underbygges af landets malere – blandt andet denne her, som vi har snakket med i dag: https://malerkanonen.dk/maler-herlev/ 

Den bedste og den værste farve til soveværelset

De fleste er klar over, at farver påvirker os i et eller andet omfang, og derfor er det vigtigt, at vi indretter os med dem på en måde, der understøtter vores mentale helbred. I den forbindelse har en undersøgelse vist, at farven i vores soveværelse har stor betydning for, hvor meget søvn vi rent faktisk får.

Og vi er kede af at sige det, men i bunden ligger faktisk nogle af de mest skattede farver i skandinavien; nemlig brun og grå. Men hvad skal du så vælge til væggene i soveværelset?

Hvis du vil optimere din søvn, skal du gå med en lys blå nuance. Udover at den får dig til at sove bedre, får farven dig også til at vågne op og være glad. Er du ikke meget for blå, kan du vælge den farve, der kommer lige efter; nemlig lys gul. Altså ikke en frisk gul, men en lys afdæmpet en af slagsen.

Og lad for guds skyld være med at hoppe over i den anden grøft og male soveværelset i lille nuancer – det var nemlig den absolut værste farve i undersøgelsen, og faktisk oplevede de medvirkende at de sov mindst to timer mindre i snit, når de sov i et lille værelse. Det er da værd at tage med i dine overvejelser, inden du kaster dig over penslerne.

Flere Nyheder