Gå stille ved dørene

27 juni 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du kender sikkert det her udtryk, som der indikerer, at hvis man har fået en hemmelighed at vide eller noget, som der helst ikke må sprede sig for meget, så skal man holde det for sig selv eller udelukkende fortælle det til nogle fortrolige.

Men det kan også bruges i den bogstavelige forstand, for det kan knirke ved en dør, hvor man går, hvor det er plankerne ved gulvet eller noget andet ved dørpartiet, der giver sig, når ens vægt tæt derved får området til at forskyde sig en anelse.

Dog skal det mere handle om det, som døren fra Klarwindows.co.uk og sådan set alle andre steder fra ikke har godt af: At man smækker med den.

Man kan ikke alene ødelægge døren, dørkarmen og endda væggen, hvis den er skrøbelig, men det kan også forstyrre andre mennesker.

dør

Døren skal man bare ikke smække med – nogensinde

Man tænker måske ikke lige over det, mens man smækker med døren, for som regel er man i sine følelsers vold, så man ikke tænker klart, men det kommer til en bagefter.

Og der er ikke noget med, at man bare smækker en smule med døren, for man skal aldrig gøre det.

Ting på væggene tæt derved kan falde ned, og man kan vække folk, som der ligger og sover – tænk bare på en baby, der sover til middag, som der så vågner. Det kan tage tid at få sådan en til at sove igen…

Så hvis man kan, så skal man tage sig selv i det og stoppe sig selv, inden man får lyst til at smække med døren, for der er ingen grund til at gøre opmærksom på sig selv, om man er vred eller bare vil være i fred, for man ender bare med at ødelægge noget. Måske ikke lige nu, men hvis man bliver ved, så kan det næsten ikke undgås.

Flere Nyheder