Få lavet en skimmelsvamptest flere steder

31 oktober 2019 Anders Lundtang Hansen
Få lavet en skimmelsvamptest flere steder

Når man har fået skimmelsvamp derhjemme, eller man i hvert fald har en stor mistanke om det, så skal man jo ikke bare begynde at bryde vægge ned og selv forsøge at komme det til livs ved at sanere det.

Det kan vise sig at være skønne spildte kræfter, fordi det egentlig ikke var behøvet at gøre det, da der bare kunne være tale om noget mørnet mørtel, noget gammelt tapet bag en beklædning, man havde glemt alt om, eller malingen måske havde fået noget misfarvning.

Mange årsager kan jo ligge til grund for ens mistanke, men der er ikke grund til i både direkte og overført betydning at rive huset ned eller mindre, hvis der nu ikke er tale om skimmelsvamp.

Men før man begynder at undersøge det nærmere selv, så ved man nok godt, at den slags ikke er noget, man selv skal begynde at lege biolog med, så man bør kontakte professionelle til at undersøge det nærmere for en.

Så kan man få be- eller afkræftet ens mistanke om, hvad det er, man har fået øje på det givne sted. Her kan lysindfaldet, lugte og lyde jo også spille ind.

Så når vi skriver, at man skal få tjekket efter for skimmelsvamp forskellige steder, så mener vi sådan set også forskellige steder i huset, men det er klogt at begrænse det til de områder, man mistænker er ramt, så man ikke – igen – bruger mange kræfter på noget unødigt.

Men undersøgelsen for skimmelsvamp kan man måske vælge at få lavet forskellige steder fra, som ikke får mulighed for at tale sammen.

Den ene kan man for eksempel få lavet fra skimmelsvamptest.dk, og så kan man få den næste udført fra en anden udbyder.

Dette er ikke ensbetydende med, at man ikke tror på resultatet, men hvis to uafhængige af hinanden instanser mere eller mindre er enige, så er resultatet nok begrundet.

Flere Nyheder